Ajatuksen voima
Uncategorized

Miten löysin positiivisen ajattelun?

Mainitsin ensimmäisessä artikkelissani, että elämäni muuttui, kun löysin positiivisen ajattelun.

Muistan vieläkin sen ensimmäisen kerran melkoisen hyvin.

Olin vasta hieman alle kolmekymppinen, pienen pojan äiti. Olin todella tyytymätön elämääni, jota silloin elin. Oloni oli jopa ahdistunut ja epätoivoinen. Puitteet olivat kyllä kunnossa, mutta se, mitä tunsin ja miltä asiat näyttivät, eivät kohdanneet.

Kauniina kesäiltana istuin silloisen kotini pihamaalla saunan päätyyn rakennetulla kotoisalla terassilla. Upeasta takasta savu leijaili kohti kesäistä taivasta, lapsi oli jo nukkumassa ja olin tullut juuri äskettäin saunasta. Ilta oli niin kaunis ja tyyni ja radio soitti suomalaista musiikkia. Minua itketti (syistä, joita en tässä kerro, mutta mainittakoon, että kyse ei ollut vain siitä, että olisin tyytymätön tai epäkiitollinen asioista) ja mietin, millä tavalla voisin muuttaa elämääni ja päästä eteenpäin tilanteesta.

Luin lehteä, jossa oli juttu positiivisesta ajattelusta. En yhtään muista, mikä lehti oli kyseessä, mutta muistan, että juttu oli kirjoitettu niin maukkaasti, jotta siitä kiinnostuin. Ja koska minua on aina pienestä tytöstä lähtien kiinnostanut elämän ihmeet, mahdollisuudet, kaikki mikä ei ole ihan tavallista, avaruus, astrologia, unet jne kiinnostuin luonnollisesti tästä(kin) asiasta erittäin paljon. Olin silloin vielä niin tietämätön, etten ollut yhtään tietoinen siitä, miten paljon ajatukset voivat vaikuttaa elämäämme. Voin sanoa, että tuo lehtiartikkeli tuli muuttamaan elämäni ja ajatteluni. Minulle heräsi niin suuri kiinnostus asiaa kohtaan, että halusin alkaa selvittää sitä tarkemmin. Jo siinä terassilla istuessani, oloni oli paljon parempi ja päätin, että selviän tästä tilanteesta eteenpäin, minun pitää vain uskoa nyt itseeni ja pitää mielessä asioita, joita juuri olin lukenut.

Norman Vincent Peale

Seuraavana arkipäivänä menin kirjastoon tutkimaan mitä sieltä löytyisi aiheesta. Ensimmäiset aiheesta lukemani kirjat olivat Norman Vincent Pealen kirjat. Ostin ne myöhemmin vielä omaksi ja ne ovat yhä kirjahyllyssäni: Myönteinen ajattelu ja Sen teet mihin uskot. Siitä se kaikki alkoi. Sen jälkeen elämässäni alkoi tapahtua muutoksia. Useimmiten siihen suuntaan, johon olin ajatellut, vaikkakin aina ei helpoimman kautta. Mutta se, miten ajattelutavan muutos vaikutti niin moneen muuhunkin asiaan elämässäni, oli iso juttu.

Pieniä asioita alkoi tapahtua. Ryhdyin tekemään enemmän asioita, joita halusin. Ryhdyin uskaltamaan enemmän. Ajattelin useimmin isommin. Aloin laittamaan ajatuksia tulevaisuudesta paperille ja jäsentämään niitä sitä kautta. Huomasin, miten olin iloinen useammin. Tajusin, että kun olen ystävällinen ja iloinen muille, saan takaisin samaa.  Pyrin löytämään ihmisistä enemmän hyvää. Tuntui, että pystyin hallitsemaan omaa elämääni helpommin. Minä aloin saamaan enemmän kaikenlaisia tilaisuuksia elämässä ja tapaamaan ihmisiä, joita en ehkä muuten olisi koskaan tavannut. Nämä eivät tietenkään tunnu isoilta asioilta, mutta niiden yhteisvaikutus alkoi ennen pitkää muuttaa monia asioita.

Myöhemmin olen lukenut suuren määrän kirjoja aiheesta ja internetin ihmeellinen maailma räjäytti myöhemmin potin ja nykyään tietoa asiasta saa netistä helposti ja paljon. Mutta kirjat ovat parasta! Olen myös opiskellut life coachiksi  Elämäntaidon valmennus akatemiassa (ah ihana Marika Borg, mielestäni kaikkien valmentajien äiti) Olen valmentanut ihmisiä elämään kohti omia tavoitteitaan ja haaveitaan sekä pitänyt myös ryhmävalmennuksia, myös yrityksille.

Nauti pienistä asioista

Vaikka omassakin elämässä jo tähän ikään mennessä on tapahtunut vaikka ja mitä, on suurin voimani ollut aina luotto elämään, positiivinen ajattelu, hyvän löytäminen asiasta kuin asiasta, usko hyvään, ilo. Tällä hetkellä olen tilanteessa, jossa vielä liian lähellä on stressi ja selviäminen viimeisen vuoden rankasta ajanjaksosta. Vuoden vaihteessa olin tilanteessa, jossa oli vaikea nähdä hyvää tai jaksaa ajatella positiivisia asioita. Pakotin itseni lukemaan kirjoja, joissa aiheena oli jokin positiivinen teema. Ne pitivät kokoajan uskon yllä ja sain pientä valon pilkahdusta, että vielä tästä selvitään. Lopetin lukemasta negatiivisia kommentteja somessa muilta ryhmissä, jossa asiaa ruodittiin. Pyrin kommentoimaan negatiivisia asioita niin vähän kuin mahdollista. Rajasin pois niitä negatiivisia asioita mielestäni niin paljon kuin pystyin, en toki kokonaan, realiteetit piti muistaa. Mutta se helpotti. Siirsin ikäänkuin sitä asian ajattelemista sen verran, että pääsisin pahimmasta tilanteesta ja pystyisin suhtautumaan asiaan rauhallisemmin ja selkeämmin.

Korostan kuitenkin, että jos haluat ottaa positiivisen ajattelun osaksi omaa elämääsi, se ei tarkoita sitä, että ajattelet vähän joskus jotakin hauskaa tai hyvää ja että sitten kaikki muuttuu. Kun tämä ei ole mikään taikatemppu tai ihme. Vaan se tarkoittaa sitä, että siitä tulee tapa. Otin sen aikoinani tavaksi joka päivälle. Otin siis tavoitteeksi löytää joka päivästä jotakin positiivista, sanoa joka päivä jollekin ihmiselle jotakin hyvää, miettiä joka päivä sitä, minkälaista haluaisin elämäni olevan vuoden päästä.

Kerrottakoon, että itseäni ärsyttää sellainen tilulilu-elämä, jossa lillutaan joissain ihan muualla kuin jalat maassa tässä oikeassa elämässä ja haahuillaan henkimaailman laitamilla ja syytetään entisiä elämiä. Ei kiitos minulle tätä! Olen jalat maassa ihmisiä ja positiivisuus ja sen pohjalta eläminen on ihan peruskauraa.

Tämä kaikki vaatii opettelua ihan niinkuin kaikki uusi asia, kuten pyörällä ajo lapsena. Pikkuhiljaa siinä tulee taitavammaksi ja kun alkaa ensimmäisiä kertoja huomata tämän voiman ja vaikutuksen, sitä innostuu ja ihankuin  haluaa lisää ja lisää. Anna pikkusormi ja se vie koko käden.

Positiivinen ajattelu ei siis ole sitä, että on naiivi tai lapsellinen, että ei näe tosiasioita tai sulkee silmänsä ongelmilta. Se on tosiasioiden hyväksymistä ja vastuun ottamista asioista, mutta niin, ettei niiden alle tarvitse luhistua tai ajatella, että näin vain tapahtuu, en voi tälle mitään. Aina et voikaan, mutta AINA voit päättää, miten itse suhtaudut asioihin. Kukaan muu ei päätä sitä puolestasi.

Onko sinulla ajatuksia tästä asiasta? Mitä muuta haluaisit tietää tästä asiasta?

Voit laittaa minulle toiveistasi sähköpostia tai jätä kommenttia blogiini.

”Elämääsi eivät ensisijaisesti määrää ulkoiset edellytykset, vaan ajatukset, jotka pyörivät mielessäsi”. Norman Vincent Peale

Ajattele myönteisesti

 

Vastaa