FAQ – magneetit

Rannekkeiden kokotaulukko
Korujen kokotaulukko

Tärkein ja yksinkertaisin neuvo: Sinun tulisi erityisesti pitää koruista!

Loppujen lopuksi haluat käyttää juuri niitä koruja, joiden ulkonäöstä pidät. Säännöllinen käyttäminen on yksinkertaisesti edellytys magneettisten korujen idean hyödyntämiseksi. Tämä ei tarkoita, että joudut käyttämään magneettikoruja 24 tuntia vuorokaudessa, mutta sekin on sallittua. Päivittäinen käyttäminen on tärkeää, mutta voit käyttää ENERGETIX-koruja myös vain päivällä tai yöllä. Lisäksi henkilökohtaiset mieltymykset vaikuttavat siihen, käytätkö mieluummin ENERGETIX-rannekorua (kuparilla tai ilman), ENERGETIX-kaulakorua, sormuksia, riipuksia tai kenties huippusuosittua tehosydäntä. Voit halutessasi tuoda magneetin vaikutuksen myös veteen ENERGETIX-magneettitikulla.

Kuinka pitkään pitää odottaa, että tunnen magneettien vaikutuksen?

Muistathan, että magneettiterapia on täydentävä tai vaihtoehtoinen tapa hoitaa itseään eikä sillä voi korvata koulutettua lääkäriä. Magneetin vaikutus on hyvin henkilökohtaista ja jotkut tuntevat vaikutuksen nopeastikin, jopa minuuteissa, kun taas toiset vasta viikkojen kuluttua. On tärkeä käyttää magneetteja säännöllisesti, päivittäin. Magneetteja voi käyttää myös yöllä. Muista juoda runsaasti vettä, kun aloitat magneettien käytön. Muistathan aina kysyä lisää lääkäriltäsi, jos jokin askarruttaa!

Miten magneettikoruja käytetään?

Voit pitää magneettikoruja kuten mitä tahansa muutakin korua. Magneetit ovat tarpeeksi vahvoja, joten niiden ei tarvitse kiristää tai olla mitenkään superkiinni ihossamme.

Parantavatko magneetit minut? 

Magneettikorut eivät paranna mitään eivätkä mistään. Magneetit tukevat kehoasi toimimaan luonnollisesti, onhan magneettiterapia yksi vanhimmista vaihtoehtoisista hoitomuodoista.

Valtava määrä koruja, minkä valitsisin ?

Suosittelen hankkimaan sellaisen korun, josta pidät. Paras vaihtoehto on hankkia pari arkikorua ja pari juhlavampaa sekä jokin hyvinvointituotteemme, kuten pohjalliset, unimaski, vesitikku tai tehosydän.

Mikä on vesitikku?

Vesitikku on pitkä tikku, jonka päässä on neodyymimagneetti. Magneettien on jo pitkään tiedetty vaikuttavan veteen ja pitämällä magneettia vedessä siitä tuleekin ihanan pehmeää ja helposti juotavaa vettä! Magneettivesi on kuin luonnollista ihanaa lähdevettä ja myös poistaa vedestä epämiellyttävää hajua, happoisuutta ja auttaa säätelemään kehon ph:ta. Magneettia voi käyttää myös kukkienkasteluveteen, kylpyveteen jne.

Voinko käyttää ranneketta uimassa, saunassa tai suihkussa? 

En suosittele pidettäväksi uima-altaassa, merivedessä uidessa enkä saunassa, oli koru sitten mikä tahansa muukin kuin magneettikoru.

Lakkaavatko magneetit joskus toimimasta?

Neodyymimagneetit ovat lähes ikuisia eli niistä katoaa ”magneetin tehoa” noin 1% sadassa vuodessa. Älä kuitekaan käytä magneettia kiehuvassa vedessä, sillä sitä ne eivät kestä. 

Miten voimakkaita magneetit ovat? 

Magneettimme ovat vähintään 1200 gaussia ja vahvimmat magneettimme ovat 2200 gaussia. Vertailun vuoksi mainittakoon, että jääkaappimagneetin voimakkuus on noin 10-50 gaussia, jääkaappimagneetin magneetti ei myöskään ole neodyymimagneettia. Magneetin pitää olla vähintään 700 gaussia, jotta sillä on mitään vaikutusta meihin. Magneetit eivät ole vaarallisia eikä magneetin voimakkuutta voi saada liikaa, mutta muista, että niitä ei koskaan saa käyttää kehon sisäisesti!

Milloin en voi käyttää magneetteja?

Jos sinulla on sydämentahdistin, niin älä käytä magneetteja, sillä ne voivat tyhjentää paristot, voit toki kuitenkin juoda esim. magneettivettä.

Jos olet raskaana, etkä ole ennen käyttänyt magneettikoruja, suosittelen aloittamaan vasta joko alkuraskauden jälkeen (ensimmäinen 3-4 kk) tai odottamaan vauvan syntymään saakka. Kysy lisää lääkäriltäsi, jos asia askarruttaa.

Jos sinulla on kilpirauhasongelmia, voit käyttää magneettikoruja.